Zangpraktijk Hannah Ybeles Smit

Voor als je stem je lief is

 

Kooraanbod

OVERDAGKOOR DELFGAUW:

Cultuur IMPULS Delfgauw en zangpedagoge Hannah Ybeles Smit hebben in 2014 de koppen bij elkaar gestoken om het culturele klimaat in onze buurt een stevige nieuwe impuls te geven. Een koor dat goed getraind klaar staat om in te zetten bij culturele plannen is de inzet van Cultuur IMPULS Delfgauw. Denk aan een korenlint in het dorp, een poptuintjesfestival, optredens tussen het winkelend publiek, inzet bij theateroptredens. Inmiddels is dit koor zo'n zes jaar bezig en een groot succes. Er doen per periode gemiddeld 25 mensen aan mee, mannen en vrouwen, van alle leeftijden. Hoewel gezelligheid erg belangrijk is, wordt er ook hard gewerkt.
Waar mogelijk treden we op. We hebben we al heel wat kerstoptredens achter de rug en hebben we op de Verbeelding gestaan (met orkestbegeleiding!), de culturele uitmarkt van het dorp, en in een aantal verzorgingshuizen via fonds 1818..

De insteek van Hannah is om het koor een stevige stemtechnische basis te geven. Hannah is werkzaam aan diverse conservatoria als zangdocente en heeft in Delft een privépraktijk. Ze vindt het erg leuk om de stemmen van het koor niet alleen tot een mooie koorklank samen te smeden, maar ook om ze te leren hoe je die hoge tonen beter haalt, hoe je met je adem moet omspringen, met articulatie, resonans, kortom, stemvorming is een duidelijk onderdeel van dit koor. Repertoirekeuze gaat in overleg met de leden.

Waar: De Keet(gebouw met groen puntdak, staat in Vrijenban en dat is de 1e zijstraat rechts van de Noordeidseweg, gezien vanuit Delfgauw)Wanneer: Op vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur (inlopen vanaf 9.15) Wat kost het: 31 euro per maand. Te storten op girorekening 1732296 t.n.v. JM Ybeles Smit te Delfgauw. Je kunt altijd een keer op proef komen kijken of het iets is wat bij je past. Of kijk op de site: www.overdagkoor-delfgauw.nl

Hannah is ook dirigent van Blue Vocals, het leukste pop- en jazzkoor van Delft! Zij repeteren op woensdagavond van 20.15-22.15 in het Rietveldtheater. Als je belangstelling hebt, neem dan contact op met het bestuur, via de website www.blue-vocals.nl

 

-STEMVORMING: voor wie nog niet de stap durft te zetten om op een koor te gaan, of juist als je al op een koor zit maar behoefte hebt aan het verbeteren van je zang- en of ademtechniek. Je leert in een groep je stem beter kennen en gebruiken. Zelfs als je denkt dat je niet kunt zingen. Je leert gezamenlijk de basistechnieken van het zingen: houding, adem, articulatie. Je kunt deze cursus ook gebruiken als opstapje voor individuele zangles. Deze cursus wordt op aanvraag gegeven. Je kunt ook als koor een of meerdere dagdelen boeken, en een onderwerp aangeven waarin je groep bijscholing wil hebben.

-KLASSIEK KOOR: Hannah is ook beschikbaar voor het leiden van of workshops geven aan een klassiek koor. Met elkaar klank maken en onderzoeken, kleuren en mooie klassieke harmonieën en liederen zingen. Meerstemmig. Via de methode Lichtenberg: via verschillende werkvormen wordt gewerkt aan een homogene koorklank. Het waarnemen van het eigen stemgeluid en van de gezamenlijke klank krijgt veel aandacht.

-OPERA/OPERETTEKOOR: Projectkoor, start wanneer er een groep mensen een plan heeft! We zingen aria’s, duetten en ensembles, grote koorstukken. Veel aandacht voor wat je zingt en hoe je het verhaal kunt overbrengen via je stem. Ondersteunt een koorregie datgene wat je wil overbrengen? Hoe kijk je, hoe is je houding van invloed op hoe je overkomt. Kortom, een combinatie van dramatische elementen met zingen.

-ZINGEN EN ENERGIE: Zingen is bij uitstek het middel om thuis te komen bij jezelf, om vanuit je wezen te stromen, en kan een vertrekpunt zijn om jezelf meer te voelen. Bij deze cursus gaat het om de verbinding tussen goed leren zingen, het gebruik van de adem om te gaan stromen in klank en energie, goed te gronden, repertoire zingen dat de ziel aanraakt, het meditatieve van zingen, en het gebruik van energiewerk om met het zingen de energie te laten stromen, los te laten wat je niet meer nodig hebt en je te vullen met nieuwe energie, nieuwe kleuren, nieuwe klanken. En dat wekelijks, om een proces aan te gaan in energie met jezelf en met elkaar. Om daardoor te groeien. Wekelijks, om in je leven plaats te maken voor groei. Doelgroep, die mensen die het het contact zoeken met dat wat wezenlijk is in zichzelf, die aangeraakt willen worden door de schoonheid van de muziek en hun eigen klank. Bij voldoende aanmelding start er weer een groep.