Zangpraktijk Hannah Ybeles Smit

Voor als je stem je lief is

 

Kooraanbod

Hannah is dirigent van Close enough in Delft; een 10 stemmig close harmony koor; Capella Rotterdam, klassiek koor in Ommoord(Rotterdam) en van de Zingerij in Zevenhuizen, licht klassiek koor

-STEMVORMING: voor wie nog niet de stap durft te zetten om op een koor te gaan, of juist als je al op een koor zit maar behoefte hebt aan het verbeteren van je zang- en of ademtechniek. Je leert in een groep je stem beter kennen en gebruiken. Zelfs als je denkt dat je niet kunt zingen. Je leert gezamenlijk de basistechnieken van het zingen: houding, adem, articulatie. Je kunt deze cursus ook gebruiken als opstapje voor individuele zangles. Deze cursus wordt op aanvraag gegeven. Je kunt ook als koor een of meerdere dagdelen boeken, en een onderwerp aangeven waarin je groep bijscholing wil hebben.

-KLASSIEK KOOR: Hannah is ook beschikbaar voor het leiden van of workshops geven aan een klassiek koor. Met elkaar klank maken en onderzoeken, kleuren en mooie klassieke harmonieën en liederen zingen. Meerstemmig. Via de methode Lichtenberg: via verschillende werkvormen wordt gewerkt aan een homogene koorklank. Het waarnemen van het eigen stemgeluid en van de gezamenlijke klank krijgt veel aandacht.

-OPERA/OPERETTEKOOR: Projectkoor, start wanneer er een groep mensen een plan heeft! We zingen aria’s, duetten en ensembles, grote koorstukken. Veel aandacht voor wat je zingt en hoe je het verhaal kunt overbrengen via je stem. Ondersteunt een koorregie datgene wat je wil overbrengen? Hoe kijk je, hoe is je houding van invloed op hoe je overkomt. Kortom, een combinatie van dramatische elementen met zingen.

-ZINGEN EN ENERGIE: Zingen is bij uitstek het middel om thuis te komen bij jezelf, om vanuit je wezen te stromen, en kan een vertrekpunt zijn om jezelf meer te voelen. Bij deze cursus gaat het om de verbinding tussen goed leren zingen, het gebruik van de adem om te gaan stromen in klank en energie, goed te gronden, repertoire zingen dat de ziel aanraakt, het meditatieve van zingen, en het gebruik van energiewerk om met het zingen de energie te laten stromen, los te laten wat je niet meer nodig hebt en je te vullen met nieuwe energie, nieuwe kleuren, nieuwe klanken. En dat wekelijks, om een proces aan te gaan in energie met jezelf en met elkaar. Om daardoor te groeien. Wekelijks, om in je leven plaats te maken voor groei. Doelgroep, die mensen die het het contact zoeken met dat wat wezenlijk is in zichzelf, die aangeraakt willen worden door de schoonheid van de muziek en hun eigen klank. Bij voldoende aanmelding start er weer een groep.